“L’Associació Slow Food treballa per a un món en què tothom tingui accés a un bon menjar (per a ells, per a aquells que el produeixen i per al planeta), net i just. Slow Food es va fundar el 1986 com a resposta al desenvolupament del “menjar ràpid” i de la “vida ràpida”, que va resultar en la desaparició dels cultius locals d’aliments. Ens anima a prendre consciència de la importància de l’origen i de la manera de produir el nostre menjar i l’impacte de les nostres opcions alimentàries per a nosaltres mateixos i per al món. Protegint el nostre patrimoni de la biodiversitat, les cultures i el coneixement, posem a l’abast de tothom el dret al plaer de menjar de qualitat. Slow Food compta amb més de 100.000 membres, agrupats en 1.500 “conviviums” (associacions locals) de tot el món, així com la xarxa “Terra Madre” de 2.000 comunitats alimentàries que practiquen la producció artesanal i sostenible d’aliments de qualitat. Slow Food Rossello és un d’aquests convivis basats en els tres principis
Aquests projectes Slow Food donen suport a produccions en perill d’extinció, protegeixen regions i ecosistemes singulars, rehabiliten mètodes de fabricació tradicionals i salvaguarden races autòctones i varietats vegetals locals.
L’Arca del Gust és un catàleg en línia que va creixent dia a dia amb alertes de persones que veuen desaparèixer els sabors de la seva infància, agafant amb ells un tros de la seva cultura i de la seva història.
L’aliança dels cuiners Slow Food és una xarxa de cuiners que defensen la biodiversitat alimentària diària a tot el món donant suport cada dia a productors artesanals, utilitzant productes de les Sentinelles i l’Arca del Sabor, així com fruites i verdures. i formatges locals.